Tipuri de interpretare

Tipuri de interpretare

În funcţie de tematica, modul de organizare, numărul de participanţi şi bugetul alocat pentru evenimentul dvs., puteţi alege între două tipuri de interpretare şi anume interpretare consecutivă sau interpretare simultană.

Interpretare consecutivă

Acest serviciu este recomandat pentru întâlniri de afaceri, negocieri, prezentări şi în mod normal implică munca unui singur interpret care asigură transmiterea mesajului la auditoriu.

Interpretarea consecutivă presupune asistenţa unuia dintre interpreţii noştri cu experienţă, care va acţiona ca şi un mediator între interlocutori şi va transmite mesajul de la un partener de discuţie la altul cât mai fidel şi eficient posibil.
 

Interpretare simultană

Acest tip de interpretare este recomandat pentru evenimente ample şi publice, precum conferinţe, congrese, simpozioane, atunci când mesajul transmis de către prezentatori are mai degrabă scopul informării despre unele fapte sau cercetări decât scopul negocierii sau a unor discuţii private.

Interpretarea simultană se realizează de către interpreţi cu experienţă îndelungată în domeniu şi presupune dotarea sălii de conferinţă cu cabine speciale pentru interpreţi, căşti şi microfoane pentru toţi participanţii la eveniment. Dacă interpretarea simultană se va realiza pentru mai multe limbi străine, atunci veţi avea nevoie de o echipă de doi sau mai multi interpreţi care pot asigura interpretarea mesajului în acelaşi timp cu vorbitorii.

Noutăţi

Referinţe

  • "Professional Translations a fost prima companie de traduceri care a reuşit să redea terminologia de specialitate şi coerenţa textelor în traducerea documentelor noastre, chiar şi în situaţia unor deadline-uri strânse."

    Director Achiziţii - companie multinaţională

Newsletter