Primul training de terminologie din România, dedicat traducătorilor specializați

Te salut!

Sunt Cristina Dama, CEO Professional Translations, una dintre cele mai importante agenții de traduceri specializate din România. Mă bucur să te invit la primul training de terminologie din România dedicat traducătorilor specializați.

Fii de 3 ori mai eficient
în traducerile tale specializate!

Orice profesie am avea, cu toții ne dorim să ne facem munca în cel mai eficient mod posibil. Adică vrem să obținem cele mai bune rezultate cu cel mai mic efort. Și e foarte bine că ne dorim acest lucru. Totuși, diferența dintre cei care reușesc să fie mai eficienți și cei care nu reușesc este că primii decid să facă lucrurile altfel și chiar fac o schimbare.

Așadar, dacă ești traducător specializat, noi, cei de la Professional Translations, ne-am gândit să-ți oferim oportunitatea să devii de 3 ori mai eficient în traducerile pe care le realizezi. Și am să-ți spun în cele ce urmează ce surpriză am pregătit pentru tine.

Principala provocare a traducătorilor specializați din România: terminologia de specialitate

Ca traducător, sunt convinsă că deja știi ce rol important joacă termenii de specialitate corecți în traducerile tale. S-a constatat că 40% din timpul pe care un traducător îl alocă pentru traducerile specializate este dedicat găsirii termenilor de specialitate corecți. E un termen destul de lung, pe care cu siguranță orice traducător și-ar dori să-l poată scurta, în același timp oferind aceeași calitate înaltă în traduceri.

Îți pot spune că atât din experiența noastră de peste 13 ani ca și agenție de traduceri specializate, dar și în urma unui studiu pe care l-am făcut în rândul traducătorilor specializați la finalul anului trecut, se pare că principala provocare a traducătorilor specializați este managementul eficient al terminologiei. Mai exact, o mare parte dintre traducătorii specializați și-ar dori să aibă la dispoziție atât surse mai bune pentru a găsi termenii de specialitate cât și să știe cum să aleagă rapid cea mai potrivită traducere a unui termen din multele variante pe care le găsesc.

Imaginează-ți cum ar fi dacă ai putea să reduci de 3 ori timpul pe care îl aloci pentru traducerile tale? Ce-ai putea să faci cu timpul pe care-l câștigi? Poate ai putea să faci mai multe traduceri. Sau, pur și simplu, ai folosi acest timp pentru tine. Cu toții avem nevoie de mai mult timp, nu-i așa?

Primul training de terminologie din România,
dedicat traducătorilor specializați

Așadar, dacă ești traducător specializat, ai toate motivele să-ți dorești să poți să devii mai eficient în traducerile tale. Tocmai de aceea, noi am pregătit o soluție pentru tine. Fie că ești un traducător care în prezent ai o experiență foarte vastă sau experiența ta e mai redusă, sau încă nu ești traducător dar îți dorești să devii, cu siguranță această soluție este pentru tine.

Împreună cu dna. profesor terminolog Georgeta Ciobanu de la Universitatea Politehnica din Timișoara, lansăm primul training de terminologie din România dedicat traducătorilor specializați. Este un training online, în limba Română, un training live care va cuprinde la final o sesiune de întrebări și răspunsuri. Este un training practic, bazat pe exemple în limba Engleză și tehnici foarte ușor de utilizat indiferent de limba din care tu traduci.

Cum te ajută acest training?

În urma training-ului, vei fi de 3 ori mai eficient în traducerile tale, pentru că:
– vei avea acces la mai multe surse de actualitate pentru terminologia de specialitate în domeniile în care tu traduci;
– vei știi să identifici care este termenul potrivit, atunci când ai mai multe variante;
– vei afla cum se formează termenii de specialitate;
– care sunt intrumentele prin care poți să extragi termeni de specialitate din documentele tale;
– și foarte important, vei știi cum să-ți organizezi eficient termenii de specialitate pe care îi ai astfel încât să-i folosești foarte ușor la următoarele traduceri.

Cele 4 Module ale Training-ului vor acoperi:

Modul 1 > Documentarea terminologică
Modul 2 > Extragerea / selectarea termenilor
Modul 3 > Echivalarea terminologică și sinonimia terminologică
Modul 4 > Formarea termenilor. Gestionarea termenilor

Când va avea loc training-ul?

Vom organiza acest training în luna Martie a acestui an, deci foarte curând. Acesta va fi format din 4 module, câte un modul va fi susținut în zilele de 12, 14, 19 și 21 Martie. Mai exact în 2 săptămâni consecutiv, în zilele de marti și joi, de la ora 10-12.

Nu știm dacă sau când vom mai organiza acest training în viitor, prin urmare nu trebuie să pierzi această ocazie.

Care sunt materialele pe care le primești ca și cursant?

Materialele pe care ai să le primești în urma training-ului vor fi:
– o sinteză cu punctele principale din training, astfel încât oricând te poți întoarce la ele (material printat până în 10 pg. cu punctele principale);
– de asemenea, vei primi o listă cu surse online de calitate pentru termenii de specialitate din domeniile tale (un material extrem de util);
– și bineînțeles un certificat participare din partea Professional Translations.

Număr limitat de doar 50 locuri!

Deși este o inițiativă unică în România, există un număr limitat de locuri, mai exact 50.
Iar înscrierile încep foarte curând, adică la începutul lunii Februarie, între 1-15.02.2019.

Cât costă training-ul?

Prețul pentru acest training este de:

950 lei (tva 19% inclus),

preț pentru toate cele 4 module a câte 2 ore fiecare.

Dacă te întrebi în cât timp poți să recuperezi această învestiție, noi am făcut un simplu calcul plecând de la tariful mediu practicat de către un traducător specializat din România.

Astfel, cei 950 lei sunt echivalentul a 60 de pagini pe care un traducător le realizează în aproximativ 1 săptămână. Dacă în urma acestui training, reușești să câștigi cel puțin 2 ore pe zi, asta înseamnă că într-o lună vei câștiga 5 zile timp liber. Tocmai pentru că vei fi de 3 ori mai eficient.

Poți opta și pentru unul sau mai multe module, dar în acest caz, prețul este de 350 lei per modul. Tocmai de aceea îți recomand să urmezi întregul training.

Pentru studenți și masteranzi avem un discount de 25%, astfel pentru ei prețul este de 690 lei.

Cum poți să te înscrii?

1. trebuie doar să ne trimiți Formularul de înscriere
2. iar după ce achiți Factura
3. noi îți trimitem Confirmarea înscrierii