Politica De Confidențialitate
Professional Translations srl

Introducere

SC Professional Translations SRL, denumită generic în cele ce urmează și PT, în calitate de autor, proprietar, administrator al website-ului www.professional-translations.ro, respectă caracterul privat și securitatea informației furnizate de către dumneavoastră atunci când utilizați acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop în care a creat și aplică prezenta Politică de confidențialitate.

Accesul sau vizitarea acestui website de către dumneavoastră se supune termenilor și condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate, implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezintă întreaga ințelegere (contractul) dintre părți.

PT își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul website-ului www.professional-translations.ro, precum și prezenta Politică de confidențialitate și Termenii și condițiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabilă. De aceea, vă rugăm să vizitați periodic această secțiune pentru a verifica Termenii și condițiile pe care ați agreat să le respectați.

Termenii și condițiile prezentate sunt valabile și se aplică pentru toate website-urile din domeniul PT și pentru care societatea Professional Translations SRL are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (așa cum există ele în prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul www.professional-translations.ro vor fi denumite generic, în mod individual sau colectiv, site și/sau site-uri în cele ce urmează.

În cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denotă genul masculin includ femininul, și cuvintele care denotă genul feminin includ masculinul.

PT se angajează să protejeze intimitatea clienților săi și își ia foarte în serios responsabilitatea privind securitatea informațiilor clienților. Vom fi clari și transparenți cu privire la informațiile pe care le colectăm și la ceea ce vom face cu aceste informații.

Această Politică stabilește următoarele:

 1. ce date personale colectăm și procesăm despre dvs. în legătură cu relația dvs. cu noi în calitate de client și prin utilizarea de către dvs. a site-ului nostru și a serviciilor online;
 2. de unde obținem datele;
 3. ce facem cu aceste date;
 4. cum stocăm datele;
 5. cui transferăm/dezvăluim aceste date;
 6. cum ne ocupăm de drepturile dvs. de protecție a datelor;
 7. și cum respectăm regulile de protecție a datelor.

Toate datele cu caracter personal sunt colectate și prelucrate în conformitate cu legislația privind protecția datelor din România și UE.

 

Operator de date

„SC Professional Translations SRL” (denumită în continuare „noi”, „noastră” sau „PT” în această politică), se referă în primul rând la societatea Professional Translations SRL, înregistrată în România la Oficiul Registrului Comerțului Timiș cu nr. J35/3441/2005 având cod fiscal RO18076982 și sediul în Mun. Timișoara, str. Pompiliu Ștefu, Nr.12, jud.Timiș. PT este „operatorul de date” al tuturor informațiilor personale colectate și utilizate în legătură cu clienții PT în sensul dispozițiilor legii române și a Regulamentului UE 679/2016 privind prelucrarea datelor cu character personal.

 

Ce tip de date personale colectăm

Datele personale înseamnă orice informație referitoare la dvs. care ne permite să vă identificăm, cum ar fi numele dvs., datele de contact, detaliile de plată și informațiile despre accesul dvs. pe site-ul nostru.

Putem colecta date personale de la dvs. atunci când vă creați un cont PT în vederea evaluării ofertelor noastre sau achiziționării unui serviciu on-line sau off-line, când utilizați site-ul web sau alte site-uri accesibile prin intermediul site-ului web, când participați la un sondaj sau concurs sau când ne contactați.

Vom procesa orice fel de alte date doar dacă v-ați dat consimțământul explicit sau acest lucru este cerut de legile în vigoare la acel moment dat sau ați făcut publice aceste date în mod deliberat.

 

Pentru ce folosim datele dvs. personale, de ce și pentru cât timp

Datele dvs. pot fi utilizate în următoarele scopuri:

 1. Pentru furnizarea produselor și serviciilor pe care le solicitați: folosim informațiile pe care ni le furnizați pentru a efectua serviciile pe care le-ați solicitat, inclusiv modificările solicitate legate de aceste servicii;
 2. Pentru a vă contacta în cazul unei schimbări a condițiilor de achiziție. Aceste informații nu au scop comercial și nu vă puteți dezabona de la ele;
 3. Pentru verificarea cardului de credit sau a altui tip de card folosit pentru plată: folosim informațiile dvs. de plată în scopuri de contabilitate, facturare și audit și pentru detectarea și/sau prevenirea oricăror activități frauduloase;
 4. În scopuri administrative sau juridice: folosim datele dvs. pentru analiză statistică și de marketing, testarea sistemelor, studii privind satisfacția clienților, întreținere și dezvoltare, sau pentru a rezolva o dispută sau o revendicare. Societatea noastră nu realizează profilarea datelor pe baza datelor pe care le colectăm de la dvs. în scopuri de analiză statistică și de marketing. Orice activitate de profilare va fi efectuată numai cu consimțământul dvs. prealabil și depunând toate eforturile pentru a vă asigura că toate datele pe care se bazează sunt corecte.
 5. Securitate, sănătate, administrație, prevenirea/detectarea infracțiunilor: este posibil să transmitem informațiile dvs. autorităților guvernamentale sau organelor de aplicare a legii pentru a respecta cerințele legale;
 6. Pentru comunicări ale Serviciului de asistență clienți: folosim datele dvs. pentru a gestiona relația noastră cu dvs. ca și client și pentru a ne îmbunătăți serviciile și experiența dvs. cu noi;
 7. Pentru a furniza servicii personalizate: folosim datele dvs. pentru a furniza informații care credem că vă interesează înainte, în timpul și după achiziția dvs. și pentru a personaliza serviciile pe care vi le oferim, cum ar fi oferte speciale;
 8. Marketing: din când în când, vă vom contacta cu informații despre oferte promoționale și produse auxiliare prin intermediul comunicărilor online. Cu toate acestea, veți avea opțiunea de a vă abona sau dezabona de la astfel de comunicări, indicând acest lucru în etapa de creare a contului PT. De asemenea, la orice comunicare online din partea noastră, veți avea ocazia să indicați că nu mai doriți să primiți materialele noastre de marketing direct.

Vom procesa datele dvs. personale numai în cazul în care avem o bază legală pentru a face acest lucru. Baza legală va depinde de motivele pentru care am colectat și pentru care trebuie să folosim datele dvs. personale.

În cele mai multe cazuri, va trebui să procesăm datele dvs. personale pentru a le putea introduce în contractul nostru de vânzare cu dvs.

De asemenea, putem prelucra datele dvs. personale într-unul sau mai multe dintre următoarele cazuri:

 1. Pentru a respecta o obligație legală (de exemplu, cerințele fiscale sau vamale sau cele privind protecția consumatorilor);
 2. Ne-ați dat consimțământul pentru utilizarea datele dvs. personale (de exemplu, pentru utilizarea în scopuri comerciale);
 3. Pentru a vă proteja interesele vitale sau cele ale unei alte persoane;
 4. Face parte din interesele noastre legitime în funcționarea ca o societate comercială (de exemplu, în scopuri administrative).

Doar copiii cu vârsta de cel puțin 16 ani pot să-și dea consimțământul. Pentru copiii sub această vârstă, este necesar consimțământul părinților sau al tutorilor legali ai copiilor.

Nu vom păstra datele dvs. mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopul pentru care sunt prelucrate. Pentru a determina perioada de păstrare adecvată, luăm în considerare cantitatea, natura și sensibilitatea datelor personale, scopurile pentru care le prelucrăm și dacă putem atinge aceste scopuri prin alte mijloace.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare perioadele pentru care ar putea fi necesar să păstrăm date cu caracter personal pentru a ne îndeplini obligațiile legale (de exemplu, în legătură cu revendicările clienților) sau pentru a ne ocupa de reclamații, întrebări și pentru a ne proteja drepturile legale în cazul unei revendicări.

Atunci când nu mai avem nevoie de datele dvs. personale, le vom șterge sau distruge în siguranță. De asemenea, vom lua în considerare dacă și cum putem minimiza în timp cantitatea de date personale pe care le folosim și dacă putem asigura anonimitatea datelor dvs. personale astfel încât acestea să nu mai fie asociate cu dvs. sau să vă identifice, caz în care putem folosi acele informații fără a vă notifica ulterior.

 

Transferul internațional de date

PT nu transfera datele cu carater personal colectate către străinătate indiferent că este vorba despre state membre UE sau din afara Spațiului Economic European.

 

Împărtășirea datelor dvs. personale

Datele dvs. personale nu sunt communicate altor companii partenere sau asociate PT.

Cu toate acestea, în mod exceptional, putem împărtăși datele dvs. personale cu următoarele terțe părți în scopul descris în această Politică de confidențialitate:

 1. Autoritățile guvernamentale, organismele de aplicare a legii, autoritățile de reglementare pentru a respecta cerințele legale;
 2. Companiile de carduri de credit și de debit care vă facilitează plățile către noi și de screening antifraudă, care ar putea necesita informații despre metoda dvs. de plată și livrarea produsului pentru a procesa plata sau a asigura securitatea operațiunii dvs. de plată;
 3. Consultanți juridici și alți profesioniști, instanțe judecătorești și organe de aplicare a legii din toate arealele în care activăm, pentru a ne impune drepturile legale în legătură cu contractul nostru cu dvs.;

 

Modulele cookie și monitorizarea site-ului

Această pagină de internet folosește module cookie pentru a ne permite să îmbunătățim serviciile pe care vi le oferim și să furnizăm anumite funcții pe care le puteți găsi utile. Acestea pot include module cookie ale partenerilor media și de publicitate care sunt salvate pe dispozitivul dvs. atunci când vizitați pagina noastră. Vă rugăm să vizitați paginile de internet ale partenerilor noștri pentru a afla informații despre politica lor de confidențialitate și privind modulele cookie.Pentru mai multe informații despre modulele cookie și despre cum să împiedicați instalarea modulelor cookie, vizitați pagina de internet: http://www.allaboutcookies.org.

 

Responsabilul cu protecția datelor

Am desemnat un Responsabil cu protecția datelor („RPD”) pentru a supraveghea respectarea acestei politici. Dacă aveți întrebări cu privire la această politică sau la modul în care ne ocupăm de informațiile dvs. personale, vă rugăm să contactați RPD la gdpr@professional-translations.ro.  Aveți dreptul să adresați o plângere în orice moment unei autorități de supraveghere. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal este autoritatea principală de supraveghere a protecției datelor pentru PT, în calitate de operator de date român.

 

Drepturile dvs. legate de protecția datelor

În anumite circumstanțe, prin lege aveți dreptul:

 1. Să solicitați informații despre faptul că deținem informații personale despre dvs. și, dacă da, despre ce informații este vorba și de ce le deținem/folosim.
 2. Să solicitați accesul la informațiile dvs. personale (cunoscută sub denumirea „solicitare de acces persoană vizată”). Acest lucru vă permite să primiți o copie a informațiilor personale pe care le deținem despre dvs. și să verificați dacă le procesăm în mod legal.
 3. Să solicitați corectarea informațiilor personale pe care le deținem în legătură cu dvs. Acest lucru vă permite să corectați orice informații incomplete sau inexacte pe care le deținem despre dvs.
 4. Să solicitați ștergerea informațiilor dvs. personale. Acest lucru vă permite să ne cereți să ștergem sau să eliminăm informațiile personale acolo unde nu există motive întemeiate pentru a continua să le procesăm. De asemenea, aveți dreptul să ne solicitați să ștergem sau să eliminăm informațiile dvs. personale în cazul în care v-ați exercitat dreptul de a vă opune prelucrării (a se vedea mai jos).
 5. Să vă opuneți prelucrării informațiilor dvs. personale în cazul în care ne bazăm pe un interes legitim (sau pe cel ale unei terțe părți) și există ceva despre situația dvs. specifică care vă face să doriți să obiectați asupra prelucrării pe acest motiv. De asemenea, aveți dreptul să faceți obiecții în cazul în care prelucrăm informațiile dvs. personale în scopuri de marketing direct.
 6. Să vă opuneți cu privire la luarea automată a deciziilor, inclusiv analiza profilului, adică să nu faceți obiectul niciunei decizii automate prin utilizarea informațiilor dvs. personale sau a analizei profilului dvs.
 7. Să solicitați restricții în ceea ce privește procesarea informațiilor dvs. personale. Acest lucru vă permite să ne cereți să suspendăm procesarea informațiilor personale despre dvs., de exemplu, dacă doriți ca noi să stabilim acuratețea sau motivul procesării acestora.
 8. Să solicitați transferul informațiilor dvs. personale într-o formă electronică și structurată către dvs. sau către o altă parte (cunoscută în mod obișnuit ca drept la „portabilitatea datelor”). Acest lucru vă permite să preluați datele dvs. de la noi într-un format utilizabil electronic și să vă puteți transfera datele către o altă parte într-un format utilizabil electronic.
 9. Să vă retrageți consimțământul. În circumstanțele limitate în care ați dat acordul dvs. pentru colectarea, procesarea și transferul informațiilor dvs. personale într-un anumit scop, aveți dreptul să vă retrageți în orice moment consimțământul pentru prelucrarea respectivă. Odată ce primim notificarea că v-ați retras consimțământul, nu vom mai procesa informațiile dvs. în scopul sau scopurile pentru care v-ați dat acordul inițial, cu excepția cazului în care avem altă bază legitimă în acest sens.

Dacă doriți să exerciți oricare dintre aceste drepturi, vă rugăm să trimiteți un e-mail către Responsabilul nostru cu protecția datelor la adresa gdpr@professional-translations.ro sau contactați-l pe acesta prin poștă la adresa Professional Translations SRL, str. Pompiliu Ștefu, Nr.12,  Timișoara, jud.Timiș.

Nu va trebui să plătiți o taxă pentru a vă accesa informațiile personale (sau pentru a vă exercita oricare dintre celelalte drepturi). Cu toate acestea, este posibil să percepem o taxă rezonabilă dacă solicitarea dvs. de acces este evident nefondată sau exagerată. De asemenea, putem refuza să dăm curs cererii în astfel de situații.

Este posibil să trebuiască să solicităm informații specifice pentru a vă confirma identitatea și pentru a vă asigura dreptul de acces la informații (sau pentru a vă exercita celelalte drepturi). Aceasta este o altă măsură de securitate adecvată pentru a ne asigura că informațiile personale nu sunt divulgate niciunei persoane care nu are dreptul să le primească.

 

Modificări ale Politicii de confidențialitate

Politica noastră de confidențialitate se poate schimba din când în când, iar orice modificare a declarației vă va fi comunicată printr-un e-mail sau printr-o notificare pe site-ul nostru.